ارتباطات نامه

این وبلاگ را گروهی از دانشجویان رشته ارتباطات تشکیل داده اند

ارتباطات نامه

این وبلاگ را گروهی از دانشجویان رشته ارتباطات تشکیل داده اند

یاز

بایراملار سیزون اولسون
من بیر یاز ایسدییرم.

گذار دیجیتال : بازار هویت

ینج شنیه ضرغامی بخش آزمایشی ده شبکه تلویزیونی بر روی موبایل را افتتاح کرد . این بخش فعلا به صورت محدود وبه فرمت دیجیتال انجام می گیرد و یکی دیگر از گامهای سازمان صدا و سیما برای گذر به دیجیتال است . ضرغامی گفت که تکنولوژی آنالوگ توانایی و ظرفیت باسخگویی به نیازهای ما را ندارد. و بهنای باند محدود در آنالوگ جوابگوی نیازهای ما نیست. از ده شبکه ای که بحش آزمایشی آنها روی موبایل شروع شد علاوه بر شبکه های سراسری العالم و برس شبکه استانی آذربایجان شرقی بود. که ضرغامی لزوم بخش چنین شبکه هایی به صورت سراسری را به عنوان یکی از علل نیاز به گذار دیجیتال ذکر نمود. نظریه ای که در بشت این نگاه و به رسمیت شناختن این احساس نیاز به بحش سراسرس برنامه های تلویزیونی اقلیتهای قومی و زبانی وجود دارد. حتی در بین روشنفکران ایران که عموما در چهار چوب نگاه ماهیت گرایانه به هویت هستند از بیشتازی برخوردار است. چنین نگاهی در بستر گفتمانهای هویتی معمول در ایران تنها می تواند از گفتمان هویت بومی اسلامی سر بر آورد .که مشروعیت نظام معنا سازی خود را بر روایتهای خونی و زبانی و تاریخی مبتنی نکرده است. همخوانی و ظرفیت هویت اسلامی برای همراهی با نظریه هویت در دوره مدرنیته متاخر و حاکمیت رسمی این دیدگاه در ایران بزرگترین ظرفیت کشور برای مواجهه با چالشهای هویتی است. که در صورت مراقبت از رسوخ قیود و تنگناهای راسیسیستی مستتر و آشکار موجود در گفتمانهای هویتی دیگر توانایی و امکان ظرفیت سازی برای نهادهای فرهنگی کشور برای همبایی با تحولات ناگزیر ناشی از بازاری شدن هویت را خواهد داشت.

دایی بودن

دایی را می توان در بستر روانشناختی اش دید که چگونه خواستنش را به همه تحمیل می کند . کسی را دید که خوابهایش برایش مهمند. دایی بیشتر آن تغییراتی را که ما برای توسعه یافتگی در ذهنیت افراد لازم داریم را در حود ایجاد کرده است. دایی شخصیت موفقیت طلبی دارد که نیاز ما برای حرکت به جلو است.
دایی را می توان در متن جامعه اش دید که چگونه این مسیر برای او باز می شود که به دنبال آرزوهایش بیاید و چگونه همه زندگیشو مدیون نچات از اردبیل است و به آن هزارانی اندیشید که درگیر اردبیل می مانند. می توان دایی را محصول و نمونه ای از سیاست نگاه به بیرامون بعد انقلاب دانست و فرصتهای ظاهرا بی ارتباطی که در اثر گسترش اموزش عالی ایجاد می شود. دایی را می توان با کارکرد گذراندن فوتبال ایران از آماتوریسم سنتی به حرفه ای گری مدرن و ملزومات آن فهمید . دایی را با تطهیر یول در آوردن و سرمایه دار ی در فوتبال و جامعه و تغییر فضای ذهنی جامعه ورزش فهمید. دایی را با تغییر کارکرد فوتبالیست فهمید و....
و به نظر من مهمتر از همه می توان دایی را به مثابه نشانه ای با معانی مختلف فهمید دایی به مثابه خوابی برای بچه ها و حجت تن زدن از قبول الگوی رایج بیشرفت دایی به معنی غلط بودن انگاره ها و اسکیما های قومی و فرهنگی دایی به معنی سماجت و تحمیل . دایی به معنی نفود و ابهام و غرور ....... خوانده می شود و فهمیده می شود. چنین معانی است که برای او در سطح جامعه هواخواهان و منتقدان مصمم و بی تردیدی ایجاد می کند .نشانه دایی نشانه تودر تو و بیچیده ای است که به معانی متعارضی امکان بازنمایی می دهد. که اکثریت این معانی و مدلولها نشان از عامه بسندی و تطابق با الکوهای کهن قهرمانی مظلوم ندارند. دایی در غالب جهات خود بدیده مدرنی است که در متنی سنتی تر به صورتی تاویلگرانه خوانده و فهمیده می شود. ( که اتفاقا خود دایی هم سعی در ارائه چنین تفسیری از خود دارد). تا معانی دگرگون ساز و تغییر دهنده اش ناخوانده بماند.

رانت هویت

وزیر ارتباطات می گوید که قیمت مسیج با فونت لاتین سه برابر مسیج با فونت فارسی خواهد بود. وزیر ارتباطات می گوید این مسئله به کیستی شما مر بوط است. فینگلیش بازتابی از چگونگی هویت در مدرنیته متاخر در جامعه ماست . انتهای رویای خلوص و تسلیم شدن به چل تکه گی . اغتشاش نمادهای هویتی و مخدوش شدن مرزها نشانگر لایه های تو در تو و همیوشان سلطه و گفتمان در روزگار ماست و ارتباطات بسترساز و تمهیدگر عناصر این چیدمان هویت برای افراد و گروههاست. منطق عمل تصمیم وزیر مبتنی بر آن چیزی است که وینسنت برایس در کتاب تلویزیون و هویت ملی بازار وفاداری و هویت می خواند که در آن کم هزینه ترین هویت برمشتری ترین آن خواهد بود اگر هزینه تهرانی بودن بر سرمایه های مختلف وجودی ما کمتر از هر هویت دیگری است همه یا تهرانی هستیم یا می شویم . به نظر نمی رسد هویتی که وزیر از آن دفاع می کند بتواند انتخاب اول افراد در بازار هویت باشد. طرح وزیر محترم شاید برای خزانه مخابرات نفعی داشته باشد ولی تغییری در چیدمان چل تکگی ناگزیر بودنمان به وچود نخواهد آورد.